Fungerar ert gränsöverskridande utvecklingsarbete effektivt? Fyra goda råd till dig som går i digitaliseringstankar

By Louise von Matern on den 20 juni 2018 15:50:52 EEST

Är du involverad i någon form av samverkansorganisation, en gränsöverskridande utvecklingsverksamhet?

Då är det inte helt otroligt att du ibland slås av tanken att samarbetet skulle må bra av att effektiviseras. Att det vore önskvärt att hitta fungerande former för ett asynkront samarbete, oberoende av tid och rum. Inte istället för de fysiska träffarna, men som ett nödvändigt komplement för att driva frågorna framåt även mellan dessa. Kanske har ni testat någon form av videokonferens, kanske har ni sökt efter en digital plattform där ni kan samla ert material och starta samtalstrådar. Eller så har ni bara tänkt tanken – att det borde finnas något smidigare sätt att samarbeta över organisatoriska gränser.

Topics: På svenska
Visa allt

Digitala möten behöver också ledas

By Daniel Monthan on den 23 maj 2018 10:03:18 EEST

Det finns många processledare som är otroligt bra på att leda en grupp människor i ett fysiskt rum. Ett vanligt scenario kan vara en grupp människor som är i en utvecklingsprocess och har en facilitator eller processledare för att hjälpa dem framåt. De ses på en kursgård eller i ett konferensrum, facilitatorn har noga planerat olika steg och områden att arbeta igenom. Det finns ett syfte och mål med allt, övergripande tidslinjer och moment.

Topics: På svenska
Visa allt

Hur att få över 200 chefer att utvecklas tillsammans – Case Implement & E.ON

By Hanna Liimatainen on den 30 april 2018 13:14:44 EEST

If you'd like to read the in English, please click here.
If you'd like to read the text in Finnish, please click here.

Inspirerande, lättanvänd och snabb. Det är främst dessa egenskaper hos den digitala plattformen REAL som gjort att Implement Consulting Group har kunnat erbjuda sina kunder ett helt nytt sätt att arbeta.

Topics: På svenska
Visa allt

Inkluderande ledarskap kräver fungerande verktyg

By Louise von Matern on den 12 april 2018 09:42:57 EEST

Jag har just läst igenom en rapport från Deloitte som inspirerade mig så mycket att jag både vill dela med mig av tankarna jag läste, och förmedla några av mina egna som föddes därefter.

Topics: På svenska
Visa allt

Case: RÖTT ökar involvering och engagemang med REAL

By Hanna Liimatainen on den 15 december 2017 08:12:00 EET

If you'd like to read the text in English, please click here.
Jos haluat lukea tekstin suomeksi,
paina tästä.

RÖTT hjälper företag att utveckla sina kundrelationer. Sedan hösten 2016 använder de REAL för att kunna erbjuda sina kunder ett flexibelt digitalt verktyg som bidrar till att öka effekten i uppdragen.

Topics: På svenska
Visa allt

Förändringsledningstips 2: Involvera “rätt människor”. Eller alla?

By Louise von Matern on den 24 oktober 2017 09:36:30 EEST

I förändringsledning pratas det ofta om vikten av att ha med sig ”rätt människor” i projektet, speciellt de som ska gå i bräschen för förändringen. Kotter pratar om ”guiding coalition” som både kan vara formella och informella ledare. Många citerar också Rogers diffusionsmodell och pekar på vikten av att bygga på kraften hos ”tidiga användare” i organisationen. Men vad betyder det här i verkligheten? Vilka är rätt människor? Och hur hittar man dem? Kan man frångå befintliga hierarkier i organisationen hur som helst?

Topics: På svenska
Visa allt

Förändringsledningstips 1: Låt människor utforska sitt eget “varför”

By Louise von Matern on den 17 oktober 2017 13:34:21 EEST

Skapa en gemensam syn kring varför förändringen är viktig. Detta är ett vanligt råd som brukar komma upp i samband med förändringsledning. Begreppet ”sense of urgency” handlar om samma sak – att vi behöver bygga en samsyn kring att förändringen är viktig, och att den brådskar. Som vanligt är det dock inte vad vi behöver göra som är det svåra, utan mer hur vi ska göra det.

Topics: På svenska
Visa allt

Träffa experten: Glenda Eoyang

By Hanna Liimatainen on den 29 september 2017 14:04:31 EEST

If you want to read this article in English, please click here.

Effektiv förändring innebär interaktion på alla nivåer

”Människor engagerar sig om de känner att de kan påverka saker och ting”, konstaterar Glenda Eoyang, grundare och vd på Human Systems Dynamics Institute. Hon menar att det i varje möte finns en möjlighet till förändring.

Topics: På svenska
Visa allt